Esineiden kehystäminen

Kehystys: liimauksessa vanha valokuva ja lapsen kengät

 

Elämän varrella jotkut esineet saavuttavat mielissämme erityisen aseman. Kenties ne liittyvät tärkeisiin harrastuksiin, urheiluun, kulttuuriin, lemmikkeihin…

Tärkeitä esineitä voivat olla lapsen ensimmäiset kengät tai unilelu, tai esimerkiksi isoäidin nypläämä pitsiliina. Joskus johonkin esineeseen saattaa liittyä vaikka hauska tarina, yhteinen hetki, tietty saavutus. Tällainen esine olisi mukavaa säilyttää ja pitää esillä: silloin se saisi arvoisensa paikan ja tuohon muistoon voisi palata aina esineen nähdessään.

Paras tapa säilyttää tärkeät esineet on niiden kehystäminen.

 

Kehysvitriini vanhoille valokuville ja esineille

On tietysti olemassa joitakin rajoituksia esineiden kehystämisen suhteen. Esineen korkein kohta tulisi olla maksimissaan 7 cm, jotta tilavan vitriinikehyksen rakentaminen onnistuu. Esineen paino ja materiaalit asettavat myös rajoituksia.

Esineen kiinnittäminen voidaan suorittaa esimerkiksi ompelemalla, (tekstiilit) nitomalla, liimaamalla, upottamalla tai rautalangalla sitomalla.

Ammattitatitoinen kehystäjä pohtii, yhdessä asiakkaan kanssa, parhaan ja näkymättömimmän kiinnitystavan esineelle. Kehystäjä myös auttaa itse kehyksen, taustan ja sommittelun suunnittelussa.

 

Kehysvitriini valmistuu monista osista

 

Samaan kehykseen voidaan asetella useitakin esineitä. Esineen taustaksi voidaan laittaa esimerkiksi valkoinen tai värillinen passepartout-pahvi, pohjustettu kangas (esim. sametti, juutti) tai jokin asiakkaan itse ideoima tausta.

Kehykseksi valitaan niin kutsuttu vitriinilista tai korkeimmille esineille maalattava puinen lista, jonka päälle voidaan vielä laittaa jokin koristeellinen kehyslista.

Lasiksi esinekehystyksille suosittelemme heijastamatonta museolasia jolloin esineet pääsevät parhaiten esille.

 

Kehyksessä lapsuusmuistot

Frimodig-Kehys & Taulujenripustus.fi

Annankatu 20, 00120 HELSINKI / tel. 09 605 356 / info@frimodig.fi
Palvelemme arkisin 9 – 18 ja lauantaisin 10-15.

Marikoo kotisivut