Annankatu 20

Annankatu vuonna 1869
Annankatu 1860-luvulla (Kuva: Helsingin kaupunginmuseo)

 

Osoitteessa Annankatu 20 on valmistettu kehyksiä jo 106 vuotta. 1910 valmistuneeseen Aquilan taloon muuttanut taide- ja kehysliike aloitti toimintansa tosin jo vuonna 1890.

Yrityksen nimi ja omistajat ovat yli 120 vuoden aikana vaihtuneet. Vuodesta 1968 lähtien kehystämö on ollut Frimodigien suvun omistuksessa. Tällä hetkellä yritystä pyöritetään jo kolmannessa sukupolvessa.

 

Aquilan talo vuonna 1925 (Kuva: Helsingin kaupunginmuseo)
Aquilan talo vuonna 1925 (Kuva: Helsingin kaupunginmuseo)

 

Vuonna 2016 remontoitoidussa myymälässä on kiinteistön alkuperäinen lattia
Vuonna 2016 remontoitoidussa myymälässä on kiinteistön alkuperäinen lattia

 

Kehystämön myymälässä on esillä kehysmallit, joista kehystäjä ja asiakas valitsevat kehystettäviin teoksiin sopivat raamit. Esillä on myös kaikki paspisten värivaihtoehdot ja malli tavallisesta lasista sekä heijastamattomasta museolasista.

Myymälässä on mahdollista tutustua STAS-taulunripustuskiskoihin, ja hankkia kotimaista taidegrafiikkaa laajasta valikoimasta.

 

Noin 1/2 osa listavarastosta

 

Myymälän takaa löytyy yli kaksisataa neliötä työtilaa kahdessa kerroksessa. Työtilat kätkevät sisäänsä monta kilometriä kehyslistaa ja sadoin kiloin pahvia ja lasia.

Kehystykseen tarvittavia koneita on useita, joista tärkeimmät ovat listaleikkuri Morso, Cassesen kasauskone ja Wizardin tietokoneohjattu paspisleikkuri. Wizardin salaisuuksiin tutustutaan myöhemmin omassa postauksessa.

 

Frimodig-Kehyksen julkisivu syksyllä 2016
Aquilan talon kivijalka syksyllä 2016

 

Tässä blogissa esittelemme perinteikkään käsityöyrityksen arkea ja avaamme kehystyksen saloja. Haluaisitko sinä tietää jotain erityistä kehystyksestä? Kuuntelemme mielellämme toiveita blogipostausten suhteen!

Frimodig-Kehys & Taulujenripustus.fi

Annankatu 20, 00120 HELSINKI / tel. 09 605 356 / info@frimodig.fi
Palvelemme arkisin 9 – 17 , kesälauantaisin 1.6.alkaen suljettu.

Marikoo kotisivut